A LEOPARD STORY

Ce să zic despre febra printurilor… când te ia, nu mai scapi. Aș vedea aproape fiecare ținută neagră cu nițel animal print acolo undeva aruncat. Citeam zilele trecute de unde a pornit toată treaba cu animal print-ul, pentru că, evident, ca oricare alt trend al cărui sfârșit nu pare să vină curând, începutul nu a avut un succes plănuit.

Modelul îndrăzneț datează încă din Egiptul antic, când animalele de companie erau destul de rar întâlnite, femeile alegând să încropească acest model de leopard pe cuverturi. Liderii africani purtau animal print ca să își arate puterea și mândria, iar trupele lui Napoleon lipeau pielea de leopard pe căști și pe șa, estetică ce a ajutat la creșterea reputației acestora. Unul dintre primele look-uri cu animal print care au făcut furori o are în prim plan pe Marian Nixon, care în 1925 a întors capul tuturor pe Hollywood Boulevard, îmbrăcată din cap până în picioare cu un coat din piele de leopard, fiind însoțită de animalul ei de companie, surpriză, hei, un leopard! Printul a ajuns mai apoi un simbol al Hollywood-ului glam, fiind iubit mai ales de legendarele Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor și Jayne Mansfield.

image-2

Abia după 1947 trendul a prins aripi și a început să facă ocolul marilor case de modă- prima colecție fiind colecția primăvară/vară 1947 a lui Christian Dior. Ușor ușor și fast fashion-ul a introdus printul, iar “orgasmul estetic” continuă până astăzi și, probabil, până la sfârșitul lumii.

Coat-ul din look-ul de astăzi e probabil cea mai versatilă piesă de acest gen din garderoba mea. Am purtat-o cu o fustă de piele, o maletă grosuță, cowboy booties și geanta poștaș Moschino – all black everything, of course. O să mă pun pe citit cărțile de fashion din bibliotecă pe care le-am luat recent, vreau să mai abordez genul acesta de subiecte cu voi.

Suntem în drum spre munte acum și ne pregătim de o mini vacanță drăguță la Râșnov. Avem niște planuri mari pe care să vi le spunem, dar mai aveți puțintică răbdare. Hihi! #EXCITED.

See you very very soon! Adiossss!

Photographer // Bogdan Merlușcă

                                 cropped-admin-ajax11.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s